Avui, diada!

L’onze de Setembre de 1714, després d’una llarga campanya de guerres, assetjos i bombardetjos sobre la ciutat de Barcelona, la capital del nostre païs i els pocs segadors que quedaven en peu defensant la llibertat de la nostra pàtria van caure davant les tropes de Felip V.

3 Segles després ens pertany a nosaltres el gran honor de rendir-li’s culte als caiguts defensant la nostra terra i anem tots al fossar de les moreres a recordar-los i homenatjar-los com el que van ser, uns lluitadors valents i catalans fins la última gota de sang que els hi vessés per les seves venes.

3 Segles després moltes coses han canviat, ara les coses són molt millors que les d’abans i d’això dubto que algú m’ho discuteixi, però la mentalitat de les persones continua essent igual de primitiva que fa 300 anys, els catalans continuem desitjant la Independència de la nostra terra i continuem sense moure un dit per aconseguir-la, jo dic, si es vol, es pot, perquè no movilitzar-nos per la terra igual que van fer tots aquells segadors que, cabrejats amb l’invasor, van lluitar fins la mort? Perquè ens hem d’acontentar amb lo que ens donen? Perquè no anar a aconseguir el que realment es desitja? Des d’aqui us crido a tots per anar al fossar de les moreres, al monument a Rafael Casanovas o a qualsevol tipus d’acte commemoratiu a prop de casa vostre i reflexioneu en com seria el nostre païs si les coses haguéssin anat diferent.

La lluita continua! ||*||

Anuncis

2 Respostes to “Avui, diada!”

  1. Només un comentari breu. Els segadors no van tenir res a veure amb els fets del 1714. La revolta dels segadors va ser 74 anys abans. Malgrat aquesta lleugera confusió, per altra banda comprensible, tota la resta em sembla força bé. (una certa revisió del text, mossoooooooooooo, t’hauria evitat el nombre excessiu de faltes que hi ha, eh!)

  2. Hola! me ha gustado mucho este blog. gracias

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: